DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ NİSAN AYI ETKİNLİKLERİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi 2024 Nisan ayı eylem planı kapsamında Mısra Ezberleme üzerinde duruldu;

vDilimizin zenginlikleri kapsamında tüm sınıflarda öğrencilerimiz önemli şairlerimizin şiirlerini okudular.

vOkulumuz öğrencileri tarafından grafiti çalışması yapılmış olup bu çalışmalar toparlanıp okulumuzda grafiti köşesi oluşturulmuştur.

vTürk Edebiyatının en önemli isimlerinin kaleme almış olduğu şiirlerden oluşan  bir pano hazırlandı.

vOkul öncesi öğretmenimiz tarafından proje kapsamında Nisan ayı eylem planında çocukların yaş gruplarına uygun olarak Ben Türk Çocuğuyum şarkısı ve 23 Nisan şiirleri belirlendi. Tüm çocuklara bireysel farklılıklarına dikkat edilerek  şiir ezberlemeleri konusunda velilerin desteği alındı. Ailenin desteği ile okulda belirlenen ve okunan şiirler evde tekrar edildi ve ezberlemeleri sağlandı. Ben Türk Çocuğuyum isimli şarkının müziğiyle bayraklar eşliğinde basil koreografi oluşturuldu. 23 Nisan haftasında  Nisan ayının ilk haftasında belirlenen Ben Türk Çocuğuyum adlı şarkı ve 23 Nisan şiirleri okundu ve çeşitli etkinlikler yapıldı.

Türk Edebiyatının önemli isimlerinin kaleme almış oldukları şiirlerden oluşan bir pano hazırlandı.

Okul öncesi öğretmenimiz tarafından proje kapsamında Nisan ayı eylem planında çocukların yaş gruplarına uygun olarak Ben Türk Çocuğuyum şarkısı ve 23 Nisan şiirleri belirlendi. Tüm çocuklara bireysel farklılıklarına dikkat edilerek  şiir ezberlemeleri konusunda velilerin desteği alındı. Ailenin desteği ile okulda belirlenen ve okunan şiirler evde tekrar edildi ve ezberlemeleri sağlandı. Ben Türk Çocuğuyum isimli şarkının müziğiyle bayraklar eşliğinde basil koreografi oluşturuldu. 23 Nisan haftasında  Nisan ayının ilk haftasında belirlenen” Ben Türk Çocuğuyum” adlı şarkı ve 23 Nisan şiirleri okundu ve çeşitli etkinlikler yapıldı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi okul öncesi eylem planı Nisan ayı eylemleri etkili bir şekilde gerçekleştirildi. Projenin amacı olan dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesine büyük bir katkı sağlandı. Milli bayramımız olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız millî öğeler içeren şarkı ve şiirlerle kutlanmış oldu. Çocuklar 23 Nisan coşkusunu Nisan ayı boyunca yapılan etkinliklerde aktif olarak yer alıp daha iyi hissetmiş oldu.

30-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-2024

Yayın: 30.04.2024 - Güncelleme: 30.04.2024 12:13 - Görüntülenme: 13